Kocsis Máté: Jakab Péter most hangoskodjon!

Kocsis Máté: Jakab Péter most hangoskodjon!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend elõtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté közösségi oldalán arra, hogy füstgránát indult be szerdán egy jobbikos szakértő kezében az Országgyűlés Irodaházában. Kocsis szerint „milliós kárt okoztak a hivatal szervereiben, szélsőséges hülyegyerekek miatt kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a helyszínre, és sok emberben keltettek riadalmat.”

– A kérdések gyűlnek. Minek kell füstgránát abba az épületbe? Mikor akarták felhasználni, ha a tegnapi véletlen volt? (...) A fő kérdés azonban mégiscsak az: hogyan került az épületbe egy ilyen veszélyes eszköz? Ugyanis az irodaházba történő belépéskor az őrök mindenkit tüzetesen átvizsgálnak – kivéve a parlamenti képviselőket. Rajtuk kívül tehát senki tudta bevinni. Ebből pedig már csak annyi következik, hogy álljon szépen elő az a jobbikos „honatya”, aki becsempészte az Országgyűlés Hivatalába ezt a gránátot! Ilyenkor legyenek tökösek, és ne vitessék el a balhét a beosztottaikkal! Jakab Péter most hangoskodjon! – írta Kocsis.

A Jobbik sajtóosztálya azt közölte, hogy kollégájuk vétlen, egy leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, óvatlanul nyúlt hozzá – írták. Hozzátették: a füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba.