Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Korábbi külügyminiszter az ATV-nek: a Fidesz tíz év alatt módszeresen távolodott el a Néppárt értékeitől

Szerző: | 2021. március 04., 18:19 | Belföld

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (k), Balázs Péter (b) és Bod Péter Ákos (j) (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balázs Péter magyarázta el az ATV Start című műsorában, hogy mit is jelent pontosan az, hogy a Fidesz kilépett a Néppárt frakciójából: szerinte ezzel kiszorultak a döntési centrumból, és a pénzek elosztásában sem járnak jól.

HIRDETÉS - AIP

A volt külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy Orbán előbb ugrott ki az ablakon, mint hogy megvárja a fejleményeket. A szakértő azt is elmondta, hogy a kormánypárt tíz év alatt módszeresen távolodott el a Néppárt értékeitől, de a Néppárt túl puha volt, nem tett semmit. Az EP-ben ülő frakció 49 pártból áll, és a többség azt gondolta, majd megjavul, változik a Fidesz, nem hitték, hogy ez így alakul.

Balázs úgy látja, nagyon szomorú, hogy nincs a Néppártban már magyar képviselet: mindez rossz az országnak, mivel kiszorultunk a döntési centrumból. Igaz, ott hagytak egy KDNP-s képviselőt „jegyzetelőnek”, hogy legalább ő el tudja mondani, mi történik a frakcióban. 

A Fidesz eddig próbálkozott, hogy a Néppárton belül jobbra tolódjon a politika – ahogy itthon a Jobbik játékterére nyomultak át –, de az európai párton belül nem találtak szövetségesre – mondta a korábbi külügyminiszter.

Végül Balázs Péter elmondta a véleményét, hogy mennyire reális a jövőben, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból: a magyar közvélemény erősen uniópárti, és nemcsak gazdaságilag vagyunk bekötve, hanem családilag is, hiszen sokan telepedtek le ott – vélekedett. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ATV, Balázs Péter, Európai Néppárt, Fidesz


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Mi már elmentünk, te idén se fogsz

Pin It on Pinterest