Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Távozik a Magyar Államkincstár vezetője

Szerző: | 2021. március 04., 14:20 | Belföld

A Magyar Államkincstár épülete a főváros XIII. kerületében, a Váci úton, az Árpád hídnál (Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány soros levélben köszönt el munkatársaitól szerdán délután Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017-ben kinevezett vezetője, aki távozását nem indokolta, annak híre pedig meglepetést keltett a kincstári dolgozói körében – írja a Népszava.

HIRDETÉS - AIP

Mészáros 2010 óta vezette az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot (ONYF), majd a nyugdíjfolyósító ás az államkincstár integrálása után 2017-től került a közös szervezet élére. 

A Népszava kitért arra is, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter „a Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztost nevezett ki a MÁK-hoz”, a miniszteri biztos pedig közvetlenül a pénzügyminiszternek volt az alárendeltje. A lap „folyosói pletykákra” hivatkozva azt írja, hogy Mészáros távozásában szerepet játszhatott az is, hogy a MÁK-ban egyfajta kettős vezetés alakult ki az elmúlt hónapokban. Igaz, ehhez hozzátették azt is, hogy Mészáros a levelében megbízatása végéről írt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Magyar Államkincstár, Mészáros József


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest