Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ki fogja a bértámogatást intézni, ha be kell zárniuk a könyvelőirodáknak?

Szerző: | 2021. március 05., 17:49 | Belföld

Ügyintézés (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járványügyi szigorításokról szóló kormányrendelet közzététele után szinte azonnal reagált közösségi oldalán a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE). Meglepően sok üzlet nyitva maradhat, és számos szolgáltatás is a kivételek közé került, de a könyvelőirodák ebből kimaradtak.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, „a kormány eddig sem akarta észlelni, hogy a járványügyi intézkedésekhez rendszerint súlyos adminisztrációs teher társult. Az ügyintézés nagy részét egyéni könyvelők és könyvelőirodák végezték az elmúlt évben is. Jelen állás szerint a könyvelőirodáknak 2021.03.08-tól azonban be kell zárniuk, de a rendeletből az is következik, hogy még az egyéni könyvelők, bérszámfejtők se fogadhatnak ügyfelet.”

– A bértámogatások ügyintézéséhez sajnos még mindig szükség lehet személyes ügyintézésre, akkor is, ha azt a kormány eddig se és most se észlelte. Sajnos a kormány nem alkotott olyan szabályozást se, amivel automatizálható lenne a bértámogatás, ráadásul kormányhivatalonként eltérő bürokratikus igényeket kell kiszolgálni. Ezért követeljük, hogy a számviteli, adózási tevékenységek érdekében való ügyfélfogadás ne legyen tiltott, illetve a könyvelőirodáknak ne kelljen bezárnia! – áll a Ruszin Zsolt alelnök által jegyzett Facebook-bejegyzésben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: járványügyi korlátozások, könyvelőiroda, Magyar Könyvelők Országos Egyesülete


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest