RTL: Már titkos, merre jár a NER magánrepülője

RTL: Már titkos, merre jár a NER magánrepülője

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letiltották annak az osztrák luxusrepülőnek a nyilvános követhetőségét, amellyel korábban Mészáros Lőrinc és családja, valamint Orbán Viktor is utazott – írta meg az Alfahír, amelyről most az RTL Híradója számolt be.

A kérdéses gép az OE-LEM lajstromjelet viseli, osztrák nyilvántartású, Bombardier Global 6000 típusú magánrepülő.

Az újonnan 17 milliárd forintba kerülő magánrepülő csak az elmúlt egy hónapban többször repült Budapestről különböző luxus-nyaralóhelyekre, így többször járt a Maldív-szigeteken, Valentin-napon pedig Dubajban volt. A gép útjairól rendszeresen beszámolt az Alfahír a nyilvános repülési adatok alapján, de mostantól több nyilvános radaroldalon már nem lehet követni a gép útjait – az indoklás szerint európai kormányzati adatkezelési szabályok miatt.

Mint az RTL emlékeztet, két éve szintén a Maldív-szigeteken járt a repülő, akkor az Átlátszó írta meg, hogy Mészáros Lőrinc és családja utazott vele nyaralni. Korábban ugyancsak ezzel a géppel utazott Orbán Viktor is egy bulgáriai focimeccsre. Akkor az volt a hivatalos magyarázat, hogy a miniszterelnök Garancsi István milliárdos vállalkozótól kapta ajándékba a repülőutat. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint épp az ilyen utasok miatt lenne fontos tudni, hogy a gép merre jár.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke is arról ír a közösségi oldalán, hogy az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülő az elmúlt hetekben aktív forgalmat bonyolított le egzotikus tengerpartok és Magyarország között. – Ezt az arcátlan és kivagyi dőzsölést viszont, úgy tűnik, Orbán Viktor most már inkább eltitkolná – jegyezte meg a párt parlamenti frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy két napja kikapcsolták a repülő radarjelzését.

Talán nem véletlen az sem, hogy Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt kérte az emberektől: a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el, és külön megnevezte a Maldív-szigeteket és Dubajt. 

Erre a luxuséletmódra célozhatott Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is egy csütörtöki online fogadóórán, amelyet a Blikk szúrt ki. – Egész egyszerűen azt gondolom, van olyan életmód, van olyan luxus, van olyan gyarapodás, vannak olyan szokások, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, különösen, ha hatalmon van, és különösen, ha tíz éve van hatalmon. Az embereket joggal bosszantja az urizálás. Aki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. Ennyi – közölte a politikus.