Totális káosz: az operatív törzs szerint aki mégis elmegy az elvileg lemondott oltásra, azt beoltják

Totális káosz: az operatív törzs szerint aki mégis elmegy az elvileg lemondott oltásra, azt beoltják

Beoltanak egy dél-afrikai egészségügyi dolgozót a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinájával egy fokvárosi kórházban 2021. február 17-én. MTI/AP/Nardus Engelbrecht

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint lapunk is beszámolt róla, az oltóprogram irányítói a temérdek hibás adatot, tévedésből behívott, a lakóhelyétől távolra behívott ember esetével szembesülve inkább teljesen lefújta a 74 ezer ember oltását előirányzó akciót, amelyet AstraZeneca vakcinával végeztek volna.

Ez hatalmas kudarc volt az egész államigazgatásra nézve, de azt ígérték nem sokkal ez előtt, hogy az így hoppon maradt embereket a jövő héten beoltják. De néhány óra alatt sok minden a feje tetejére tud állni a magyar járványkezelésben, mert most meg az operatív törzs azt közölte, írja a HVG, hogy aki mégis odamegy az oltópontra a lemondás ellenére, azt beoltják, mert a vakcina fizikailag ott van.

E közleményt azután adták ki, hogy egyre több helyről olyan hírek érkeztek, hogy ha az ember a behívásnak megfelelően elment (tehát figyelmen kívül hagyta a lemondást), akkor beoltották mégis. Több helyütt a személyzet örül, ha valaki betéved az oltópontra.

Voltak, akiket közvetlenül az oltópontról hívtak fel telefonon, hogy menjen oltakozni, és ne törődjön a lemondó sms-sel. Csak azok kaphatják meg az oltást, akiket hívtak sms-ben, az azonban helyről helyre változik, hogy ragaszkodnak az sms-ben megjelölt időponthoz, vagy más időpontban is beoltják az embert.

Szóval, ha önt hívták sms-ben, akkor menjen, jó eséllyel most hétvégén mégis megkaphatja az oltást.