Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kásler Miklós: Versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében

Szerző: | 2021. március 07., 16:52 | Belföld

Kásler Miklós (Fotó: Kásler Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk – közölte Facebook oldalán Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egyúttal emlékeztetett, hogy hétfőtől olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése.

HIRDETÉS - AIP

Mint írta, a legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak. Ám orvosként és miniszterként arra kért mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében – írta a miniszter, hozzátéve, hogy a társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink, ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni.

Ismert, hétfőtől lépnek életbe a korábbinál is szigorúbb járványügyi korlátozások: bezárnak az általános iskolák és két hétre rengeteg bolt is, ami alól kivétel „a napi fogyasztási cikket értékesítő” üzlet, így az élelmiszerbolt, gyógyszertár, drogéria, de nyitva maradhatnak például az állateledelt, takarmányt, mezőgazdasági termékeket árusító helyek. A szolgáltatószektor egy részének is zárnia kell, közte például a kaszinóknak.

Az oltások körül közben káosz alakult: hiába jelezték már napokkal korábban, hogy a hétvégén 70 ezernél is több, 60 év alatti krónikus beteget beoltanak, a tévesen kiküldött SMS-es behívók után végül lemondták. Ennek ellenére számos oltópont mégis működött és megkaphatták az emberek a vakcinát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kásler Miklós, korlátozások, koronavírus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest