Telex: olyanokat is beoltottak, akik beestek az utcáról

Telex: olyanokat is beoltottak, akik beestek az utcáról

Darók Roland kormánytisztviselő mutatja az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagát 2021. február 10-én Szegeden a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályán, ahol átvehetik azt a háziorvosok (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több olyan levél is érkezett a Telex szerkesztőségébe, amely szerint a szombaton kialakult kaotikus helyzetben olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akik nemhogy krónikus betegek nem voltak, de sms-ben sem kaptak értesítést az oltásról – írja vasárnap hajnali beszámolójában a hírportál.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, péntekre mintegy 74 ezer, 18-60 éves krónikus beteg hétvégére tervezett oltása körül alakult ki fejetlenség.

– Szombaton mindennek ellenére mégiscsak zajlott oltás az oltópontokon, de ez is teljesen kiszámíthatatlanul zajlott. Egyes helyeken beadták az oltást azoknak az érkezőknek, akik nem értesültek a halasztásról, máshol nem. A helyzet azonban annyira kaotikus volt, az ellenőrzés pedig annyira hiányos, hogy végül olyanokat is beoltottak, akik csak úgy besétáltak az utcáról valamelyik oltópontra – írja beszámolójában a Telex.

Az egyik olvasó például addig próbálkozott, amíg második nekifutásra, a második kórházban végül be nem adták neki az első adag AstraZeneca vakcinát. Mindezt úgy, hogy nincs krónikus betegsége, nem regisztrált az oltásra, ezért természetesen sms-t sem kapott, hogy a hétvégén beoltanák.

Egy másik olvasó beszámolója szerint őt is beoltották: „A kórház nagyon szervezett volt. Hogy ne menjen kárba egy adag se, össze kellett várnunk 10 embert, aki bejött megkérdezni, hogy beoltják-e. Egy ampulla 10 adag az AstraZenecábol, ezért mindig akkor nyitottak egy ampullát, amikor összejött a tíz érdeklődő. Így minden adagot felhasználtak. Annyi volt az egyetlen gond, hogy ha 8-9 en ott voltunk, meg kellett várni a 10-ik embert. Minden rendben volt, az orvosok, nővérek jó fejek voltak.”