A főváros szerint hallgatott rájuk a kormány, a BKV 138 munkatársát oltják be három nap alatt

A főváros szerint hallgatott rájuk a kormány, a BKV 138 munkatársát oltják be három nap alatt

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva. A következő három napban ugyanis a BKV munkatársai közül összesen 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban – írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Hozzátették: a BKV Pandémiás Terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azok kapják meg, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, vagyis akik pótlását nem lehet megoldani. Ilyenek többek között a forgalmi menetirányítók, járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe. A közlemény arra is kitért, a fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a maga szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy ők minél hamarabb megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

– Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormánynak ideje lenne tanulnia az utóbbi napok káoszba fulladt intézkedéseiből és érdemben bevonni az önkormányzatokat az oltások megszervezésébe. A főváros vezetése továbbra is készen áll, hogy oltópontok felállításával, az oltások megszervezésével segítse a kormány munkáját. Kollégáink hetek óta különböző intézményeket vizsgálnak, melyek alkalmasak arra, hogy oltópontot lehessen kialakítani bennük, ilyen lehetőség például a Városligeti műjégpálya, vagy a margitszigeti palackozó üzem épülete. Ahogy korábban is hangsúlyoztuk: a vakcinát adják ide, a többit megoldjuk – írták.

Címkék: BKV, koronavírus, oltás