Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Beoltják a tavaszi szünet végéig a pedagógusokat? Választ vár a szakszervezet

Szerző: | 2021. március 09., 15:13 | Belföld

A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájának üres ampullái 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levélben fordult Kásler Miklóshoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjéhez és Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kedden, mert egyelőre nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy a tavaszi szünet végéig beoltják-e a pedagógusok, oktatók, oktatásban dolgozók közül azokat, akik ezt igénylik. A szakszervezet már egy ideje szorgalmazza, hogy vegyék előre a pedagógusokat az oltási sorban.

HIRDETÉS - AIP

Ha a kormány valóban visszaengedi a gyerekeket, tanulókat március végén, április elején, elengedhetetlen a köznevelésben, szakképzésben dolgozók azonnali oltása – állította a szakszervezet levelében. Elmondták, tudomásuk van olyan óvodáról, ahol a héten több tucat szülő igényelt gyermekfelügyeletet. Ám ha gyermekfelügyeletre kötelezik az intézményeket, akkor már tegnap beadott oltás is megkésett szerintük. A PSZ hiába kérte, hogy a szülők otthon maradásának ösztönzésére fizessenek 100 százalékos táppénzt, miután ez nem történt meg, sok intézmény kénytelen nyitva tartani, miközben hivatalos zárásról döntött a kormány. – Gyermekfelügyeletből is haza lehet vinni a pedagógusokat, szülőket, hozzátartozókat megfertőző vírust! – írta a levélben a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A szakszervezet egyértelmű, határozott és azonnali választ vár arra a két minisztertől arra a kérdésre, hogy az óvodák-általános iskolák zárása idején, március végéig, illetve a tavaszi szünet végéig beoltják-e a pedagógusok, oktatók, oktatásban dolgozók közül azokat, akik ezt igénylik. 2021. március 1-jén az Emmitől és az operatív tözstől kérték ugyanezt, de az a kitérő válasz érkezett, hogy a pedagógusok oltása már folyik, sokan vették már fel a védőoltást életkoruk vagy veszélyeztetettségük miatt az oltási terv alapján.

A szakszervezet hozzátette: cserben hagyva érzik magukat a pedagógusok azért is, mert a mostani digitális átálláshoz sem kaptak segítséget, ráadásul a hátrányos helyzetű térségekben semmi sem változott. Továbbá felhívták a figyelmet: egy éve kéri a PSZ azt is, hogy a kormány fizessen egyszeri, 100 ezer forintot azoknak a pedagógusoknak, oktatóknak, akik kénytelenek voltak saját, megalázóan alacsony fizetésükből eszközöket vásárolni a digitális oktatáshoz. A szakszervezetnek erre a kérésére egy éve nem érkezett érdemi válasz.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, oltási terv, pedagógusok, Pedagógusok Szakszervezete, vakcina


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest