Megtelt a hatvani kórház a koronavírusos betegekkel

Megtelt a hatvani kórház a koronavírusos betegekkel

Képünk csak illusztráció. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelõintézet épülete az energetikai korszerûsítés átadásának napján, 2020. június 3-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Albert Schweitzer Kórház COVID-19 igazolt fertőzött és fertőzésgyanús kapacitásai az elmúlt hét folyamán megteltek – nyilatkozta a heol.hu-nak az intézmény sajtóreferense, Zelnik Krisztina, amit a 444 vett észre.

Zelnik elmondta azt is, „a harmadik hullám során megállapítható, hogy a korábbiaktól eltérően inkább a 40-50 éves korosztályból kezelünk betegeket, akik közül egyre több az intenzív terápiát, illetve lélegeztetést igénylő. Kérünk mindenkit, a járványügyi intézkedéseket betartva vigyázzunk egymásra”.

A keddi hivatalos tájékoztatás szerint egyébként 158-an hunytak el a koronavírus miatt az elmúlt 24 órában, míg közel 6500 új fertőzöttet találtak, és jelenleg több mint 120 ezer az aktív fertőzöttek száma, míg 833-an vannak lélegeztetőgépen.