Digitális tanítás: Ferencvárosban önkéntes távoktatók segítségét is kérhetik gyerekeiknek a szülők

Digitális tanítás: Ferencvárosban önkéntes távoktatók segítségét is kérhetik gyerekeiknek a szülők

Képünk illusztráció. Digitális távoktatás koronavírus-járvány idején (Fotó MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A tragikus járványhelyzet egyik súlyos mellékhatása az általános iskolások távoktatása. Sajnos nem minden gyereknek megy korrepetálás vagy egy kis segítség nélkül a lecke megírása, vagy a tananyag megtanulása. Tudjuk, hogy nagyon sok szülő erejét meghaladják a távoktatással együtt járó extra feladatok – írta a IX. kerületi önkormányzat közösségi oldalán szerdán önkéntes távoktatók segítségét ajánlva az érintetteknek.

– Elege van a gyerekei otthoni oktatásból? Nem emlékszik a Pitagorasz-tételre, vagy a térfogat kiszámítására? Mikor volt a pozsonyi csata? Online segítség kell a lecke megírásában vagy a tananyag átismétlésében?Segítünk! Keressen minket! – írták. Aki tanítana vagy tanárra szorul, az a kerületi Segítő Központot keresheti a virusinfoix [at] ferencvaros [dot] hu e-mail címen vagy a 0680/399-399 telefonszámon.

A járvány harmadik hulláma miatt az addig a jelenléti oktatást biztosító általános iskoláknak is át kellett állniuk a digitális tanításra március 8-tól, továbbá az óvodák is bezártak. A korlátozás a tervek szerint április 7-ig fog tartani, addig csak gyermekfelügyeletet biztosítanak az intézmények.