Törölték a felvételt, amelyen Győr fideszes polgármestere bírálta a kormányt

Törölték a felvételt, amelyen Győr fideszes polgármestere bírálta a kormányt

Dézsi Csaba András maszkban jelenti be, hogy meggyógyult (Forrás: a polgármester Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már nem elérhető az önkormányzati Győr+ Rádió SoundCloud-oldalán az az interjú, amiben Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere egyrészt erősen megkritizálta az egészségügyi reformot, másrészt elárulta, hogy a kormány elvonásai eddig 18 milliárd forintot vettek ki a város kasszájából – írja az Úgytudjuk.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Dézsi az interjúban hangsúlyozta, jobb lett volna, ha a teljes egészségügyi rendszer módosítása előtt például orvosokat is megkérdeznek arról, hogy ez az egész jó ötlet-e, „de nem akarom őket bántani, mert nyilván mindenki annyit teljesít, amennyire képes, csak ne legyen rá büszke, ha keveset”.

A győri polgármester elárulta, a városban mintegy 10 orvos és félszáz ápoló nem írt alá – köztük a polgármester felesége sem, akivel együtt építették ki a győri kardiológiát. A polgármester szerint még nála is tapasztaltabb felesége azért nem írta alá, mert nem dolgozhattak volna egy osztályon, viszont ő a szívkatéterezéshez ért igazán. Jenei Zoltán országós kórház-főigazgató megjegyzései kapcsán Dézsi elmondta: „égbekiáltó baromság”, hogy 5500 ember távozása az egészségügyből akár még javíthatja is az ellátást.

A polgármester a beszélgetés végén elmondta még, hogy a város kasszájából 18 milliárd forint „gurult ki” a járvány miatt hozott kormányzati elvonások kapcsán.

A március 4-én készült interjú felvétele az azt követő napokban tűnt el. Az Úgytudjuk.hu szerint az adást törölték a GyőrPlusz Rádió SoundCloud-oldaláról, és úgy értesültek, hogy a belső rendszerből is.