A Mi Hazánk szerint gumibottal ütötték meg politikusukat, a rendőrség szerint nem történt ilyen

A Mi Hazánk szerint gumibottal ütötték meg politikusukat, a rendőrség szerint nem történt ilyen

Mi Hazánk-tüntetés a Kossuth téren, Budapesten, 2021. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk VI. kerületi elnöke, Tanberger Tibor állítja, a rendőrség közleményével szemben igenis egy gumibottal gyomorszájon ütötték őt a fővárosi Vigadó téren. A jobboldali párt azután adott ki erről tájékoztatást, hogy a párt tagjai délelőtt a járványügyi korlátozások ellen tüntettek. Annak ellenére vonultak fel, hogy jelenleg nem lehet rendezvényeket tartani, számítva így az igazoltatásra, illetve a rendőrségi bírságolásra is. Ám a párt állítása szerint a hatóságok ennél is tovább mentek, fizikailag bántalmazva politikusukat.

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra számolt be arról hétfő délután, hogy Tanbergert a Vigadó téren fizikai atrocitás érte. Az MTI-hez eljuttatott közleményben a politikusnő azt állította, akkor került sor a támadásra, amikor a VI. kerületi elnök igazoltatása során a kocsijában mihazánkos szórólapokat találtak. Bár a rendőrség állítása szerint az esettel kapcsolatos bejelentés nem érkezett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azonnali kivizsgálást indított.

Nem sokra rá pedig a BRFK közölte is: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.” A rendőrség hozzátette, telefonon próbálták elérni a férfit, aki szerintük zavarosan adta elő a történetet, és arra sem tudott válaszolni, milyen autóval parkolt le a Vigadó téren. A BRFK szerint Tanberger azzal zárt, hogy a sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.

A Mi Hazánk szerint viszont ez nem igaz, valóban megtörtént a bántalmazás. „A rendőrök cinikusan azt mondták neki, nyugodtan tegyen feljelentést, ezután pedig szabadon engedték, tehát még csak elő sem állították, nincs apropójuk semmilyen eljárásra. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke később egy rendőr ezredesnél panaszt tett a bántalmazás miatt, telefonos kapcsolatban volt Tanberger Tiborral (ahogy a reggeli igazoltatás előtt és után is), aki a gépkocsija rendszámát is bediktálta így közvetve a főtisztnek, tehát abszurd az a rendőrségi állítás, hogy még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A hatalmas rendőri készültség bizonyára a szokásos kamerafelvételeket is biztosítja, bár mivel a bántalmazott politikus egyedül volt, a vallomásán kívül igazolni nem tudjuk az esetet, és a rendőrség utólagos kérdései, hogy miért ment oda jóval hamarabb, gépkocsijában mi hazánkos kellékekkel, szervező volt-e, azt vetítik előre, hogy még őt akarják megbüntetni, meghátrálásra bírni. Bár Tanberger Tibor mindezek után feljelentést nem kívánt tenni, a panaszt megtette a Mi Hazánk alelnöke, s az eset korrekt kivizsgálásában bízik a bántalmazott politikus is”, reagált a párt.

A Mi Hazánk tüntetéséről itt írtunk korábban.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.