Szijjártó: szerdán újabb 100 ezer adag kínai oltóanyag érkezik

Szijjártó: szerdán újabb 100 ezer adag kínai oltóanyag érkezik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 28-án. MTI/Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyag érkezik Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország.

A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is. A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre.

Szijjártó Péter megjegyezte: ezt a 100 ezer oltóanyagot a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le. Legutóbb múlt csütörtökön érkezett kínai Sinopharm-oltóanyag, 450 ezer adagnyi.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.