Hurrá! Visszaérkezett a NER luxusgépe Dubajból

Hurrá! Visszaérkezett a NER luxusgépe Dubajból

Budapest, 2012. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára beszélget útban hazafelé a repülőgépen az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójáról 2012. október 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi időben sok feladata van az Orbán-rendszer csúcsragadozói (Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Garancsi István) által használt Bombardier BD700-as repülőgépnek, melyről az utolsó információ az volt, hogy március 12-én, a háromnapos hétvége előtti pénteken Dubajba, az Egyesült Arab Emírségek legkedveltebb üdülőcélpontjára repült.

Nos, elkezdődött a munkahét, lapunk pedig kiszúrta, hogy már Ferihegyen pihen a magánrepülőgép, kedden késő délután érkezett meg a Perzsa-öböl vizétől minden bizonnyal elpilledt utasaival, akik a március 15-ét is Dubajban ünnepelték. Ezt annál is inkább megtehették, hiszen aznap egy percre a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolóra, a világ legmagasabb épületére vetítették a magyar nemzeti színeket Magyarország Abu Dhabi-i Nagykövetsége közreműködésével, 15-én helyi idő szerint este 8 óra 10 perckor.

Dubajban pénteken rekord magas, 38 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek, míg a hosszú hétvége három napjában pedig kellemes, a 30 fokot alulról közelítő időjárás uralkodott.

A NER-repülő gyakran járt az elmúlt időszakban Dubajban és a Maldív-szigeteken is, Orbán Viktor intése ellenére. A miniszterelnök másfél hete, március 5-én a Kossuth rádióban arra a kérdésre, hogy az újabb szigorítások hogyan érintik az utazásokat, azt mondta: „egyelőre Európában fenntartjuk a mostani rendet”. Mint fogalmazott: behurcolják Magyarországra a vírusmutánsokat a „különleges utazásokról hazatérő honfitársaink”. A miniszterelnök példaként tanganyikai, maldív-szigeteki, dubaji utazásokat említett. „Arra kérek mindenkit, ezeket a luxusutakat halasszák el, nem azért, mert irigyeljük őket, ha van pénzük, tegyék, de bajba sodorhatnak másokat”.

A Dubajt is magába foglaló Egyesület Arab Emírségekben ugyan kiválóan halad az oltási program, a lakosság 66 százalékát már beoltották, és az új esetek is csökkenő tendenciát mutatnak, ám még mindig viszonylag magas, aktuálisan 2000 körüli a napi új megbetegedések száma.