Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nyolcan lettek koronavírusosak a budapesti kardvilágkupán

Szerző: | 2021. március 16., 20:26 | Belföld, Sport

Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza és Katona Renáta (b-j), a magyar női tőrcsapat tagjai örülnek, miután győztek az ukrán csapat ellen a Zarándi Csaba kard csapat világkupaversenyen a BOK Sportcsarnokban 2021. március 14-én. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc résztvevőnek lett pozitív a koronavírus-tesztje a hétvégén, Budapesten „buborékban” megrendezett olimpiai kvalifikációs kardvilágkupán, amely közel egyéves leállás után az első nagy nemzetközi verseny volt – írja a 444.hu a magyar vívószövetségre hivatkozva.

HIRDETÉS - AIP

A versenyt elvileg „buborékban” rendezték meg, vagyis a világkupaverseny valamennyi résztvevője – a versenyzőktől a sportvezetőkig – csak negatív PCR-teszttel léphetett be Magyarországra, és a szállás elfoglalásakor is letesztelték őket. Folyamatosan végeztek antigén gyorsteszteket a rendezvényt és a résztvevőket kiszolgáló személyzeten is.

A szövetség szerint a versenyen 390 versenyző, valamint kísérőik vettek részt, összesen 1758 PCR-tesztet, és 3952 antigén gyorstesztet végeztek el, ebből találtak nyolc pozitívat. Az érintetteket szakszerűen izolálták a többiektől. A portál szerint a versenyen többek között egy görög és három japán versenyző betegedett meg, utóbbiak közül az egyiknek enyhe láza van, a másiknak fáj a feje és levert, a harmadiknak viszont nincs tünete.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kard Világkupa, koronavírus, koronavírus-teszt


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest