Meghalt a tanárnő, akit egy kínai férfi szurkált össze a Honvédkórházban

Meghalt a tanárnő, akit egy kínai férfi szurkált össze a Honvédkórházban

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ másnéven a Honvédkórház 2. sz. Podmaniczky utcai telephelye (Fotó: 12akd/Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feladta a harcot, ma reggel elhunyt a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze a Honvédkórház egyik Covid-osztályán – írja a Blikk.

Ahogy arról a bulvárlap nyomán lapunk is beszámolt, még múlt szombaton a VI. kerületi Honvéd kórházban a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves kínai állampolgárságú férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt, egy sebészeti ollót, amivel egy mély altatásban lévő, mozdulatlan nőre támadt. Az 54 éves, évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna mindkét szemét, valamint a testét is érték a szúrások, a fejére mértek az agyát is érintették.

A beszámoló szerint a férfi drogelvonási tünetek miatt kezdett ámokfutásába, összesen öt embert sebesített meg, mielőtt elfogták volna a kórház udvarán. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

A férfit a bíróság letartóztatta. A 24.hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. Tettéért akar életfogytig tartó börtönt is kaphat, ám mint a bulvárlap beszámolója megjegyzi, elmeállapota miatt végül lehet nem lesz büntethető, és elmegyógyintézetbe kerül.