Karácsony: Mi járhatott a Fidesz fejében? Hogy éjjel, titokban, énkezemmel szedtem le a zászlókat?

Karácsony: Mi járhatott a Fidesz fejében? Hogy éjjel, titokban, énkezemmel szedtem le a zászlókat?

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a 2021. január elsejei videójában (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Karácsony Gergely főpolgármester a budapesti Fidesz-frakció azon vádjára, „mely szerint az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva nemzeti ünnepünkön sem a főútvonalak, sem a közterek, sem hídjaink”. Erre csütörtök reggel Karácsony a közmédia fotóját csatolva válaszolt közösségi oldalán, amelyet a március 15-én nemzeti színekkel kivilágított Lánchídról készítettek, illetve szintén mellékelt egy képet a felzászlózott Szabadság-hídról, „mert ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon”.

A képeken a budapesti hidak március 15-én. Fellobogózva. Mert ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 17., szerda

– Értem én, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellenem és a városvezetés ellen, ez ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez. De vajon most mi járhatott a fejükben? Hogy éjjel, titokban énkezemmel szedtem le a zászlókat? Vagy a gyíkemberek? A pomogácsok? Vagy mi volt az elképzelés? Nehéz oda követni a Fideszt, ahova jutott, nem is mennék most utánuk a mélybe – írta. Hozzátette: csak azt javasolja, hogy legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte ugyan tegyenek már egy sétát a városban, „meglátják, jól fog esni”.

A főpolgármester bejegyzését azzal zárta: „Vessenek a mókusok elé, de nem állom meg, hogy ne tegyem ide a kedvenc kommentemet a budapesti Fidesz saját oldaláról a bölcs közleményük alatt: »amúgy az összes híd fel volt lobogózva, de gondolom a Fidesz-frakció Dubajban töltötte a hétvégét Andival es Lölővel«”. Utóbbi megjegyzés arra célzott, hogy Hadházy Ákos független képviselő szerint Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Dubajban tölthette a március 15-ei hosszú hétvégét a NER kedvenc magángépén (ezt egy repülési dokumentumra alapozta, amely közlése szerint „nagyon hitelesnek tűnik”). Az állítólagos útról az érintettek eddig nem szólaltak meg, azt nem cáfolták. A hvg.hu, ami pedig videót is közölt az érintett gép utasairól (akiken maszk volt, így nem lehet minden kétséget kizáróan beazonosítani őket), azt írta: kérdéseket juttattak el az útról Várkonyi Andreának, ám nem kaptak megerősítő választ, de cáfolatot sem.