Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Regionális szigorítás: Gulyás Gergely nem mond igazat

Szerző: | 2021. március 18., 11:00 | Belföld

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdai Facebook-bejegyzése után a csütörtök délelőtti kormányinfón is álhírnek nevezte a kancelláriaminiszter, hogy regionális alapú szigorítások léphetnek érvénybe Magyarországon és kizárólag a sajtót tette felelőssé az ilyen információk terjedéséért. Gulyás Gergely szavai azonban nem állják ki az igazság próbáját, a valóság ugyanis az, hogy a területi különbségtételről Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője beszélt március 14-én.

HIRDETÉS - AIP

Szándékosan az egyik kormánylapból, a Magyar Nemzet néven megjelenő újság cikkéből idézünk: „Galgóczi Ágnes közölte: az országban mindenhol terjed a vírus, Budapest és Pest megye a legérintettebb. Folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi adatokat, és akár olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be – tette hozzá a járványügyi főosztályvezető.”

Gulyás Gergely miniszter azt is mondta a kormányinfón, hogy hiteles információkért a sajtó az operatív törzshöz forduljon. A valóság ezzel szemben az, hogy az operatív törzs alig, vagy több lap – így például a Magyar Hang – egyetlen megkeresésére sem reagál. Az orvosok, kórházi vezetők pedig legfeljebb a kormánylapoknak szoktak nyilatkozni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Galgóczi Ágnes, hazugság, járvány, koronavírus, sajtó


Egyre többen tervezik a nyaralást

Egyre többen tervezik a nyaralást

A turisztikai ügynökség vezetője szerint ha „beindul” Európa, majd ősztől az Egyesült Államok, akkor „egy egészen értelmezhető, jó évet fogunk tudni közösen elkönyvelni”.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest