Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Háromszor annyi bizonytalan szeretne kormányváltást, mint amennyi a Fidesz–KDNP maradását

Szerző: | 2021. március 18., 10:01 | Belföld

A külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvános ülésén, ahol megvizsgálták a visszaérkezett urnák és urnazáró címkék sértetlenségét 2019. május 29-én. A Rijádból érkezett urna nem volt megfelelően lezárva (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ellenzéki összefogásnak a saját tábora mellett érdemes a bizonytalanok felé nyitni, mert háromszor akkora tartaléka van közöttük, mint a kormányoldal pártjainak – derül ki a Republikon Intézet friss elemzéséből. 

HIRDETÉS - AIP

A kutatás szerint a bizonytalan szavazók alig 12 százaléka örülne, ha a 2022-es választást követően a Fidesz–KDNP tandem vezetné tovább az országot, 38 százalékuk szerint jobb lenne, ha valamely más formáció venné át a kormányrudat. A bizonytalanok az átlagnál magasabb arányban vannak jelen a  szakmunkás végzettséggel és az érettségivel rendelkezők körében, valamint a megyeszékhelyeken élők körében. Ugyancsak sokan vannak közülük a dél-dunántúli és a dél-alföldi régiókban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Annál is inkább fontos lehet a pártoknak megnyerni azokat, akik ma még nem tudják, kire voksolnának jövő tavasszal, mert a bizonytalanok 45 százaléka biztosan, vagy valószínűleg elmenne szavazni, vagyis esetükben az összes választó 13 százalékáról beszélünk.

Azért sem meglepő a 12. éve kormányzó Fidesz–KDNP duó alacsony népszerűsége a bizonytalanok körében, mert négyötödük gondolja úgy, hogy a Fidesz kormányzása a gazdagoknak kedvez, valamint hogy kormányzati protekcióval lehetséges előrejutni. Az is jellemző hozzáállásukra, hogy  58 százalékuk nem ért egyet azzal, hogy bárki retorziómentesen elmondhatja a véleményét.

Hogy mostanra lejárt lemez a migránsokkal való fenyegetés, azt jól érzekelteti, hogy 70 százalékuk szerint szó sincs arról, hogy az EU bevándorlókat kívánna Magyarországra kényszeríteni.

A jelek szerint a bizonytalanok széleskörűen tájékozódnak, hiszen kétharmaduk soha, vagy legfeljebb heti egy alkalommal nézi a Magyar Televíziót, 86 százalékuk soha vagy legfeljebb heti egy alkalommal hallgatja a Kossuth rádiót, így esetükben nem érvényesül az állami média feltételezett monopóliuma. A hírportálok közül pedig a régebbi, bejáratottnak tekinthető hírportálok, mint az Index, Origo, valamint a 24 népszerűek. Ugyanakkor emlékezetes: az Indexet tavaly hagytok ott korábbi újságírói kormányzati befolyást emlegetve, míg az Origóból már évek óta kormánypropagandát közvetít.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, Fidesz-KDNP, Orbán-kormány, Republikon Intézet


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest