Székesfehérvár fideszes polgármestere pénzjutalmat ad a szociális dolgozóknak

Székesfehérvár fideszes polgármestere pénzjutalmat ad a szociális dolgozóknak

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg a Fidesz-KDNP kormány nem adott eddig extra jutttatást a szociális dolgozóknak a koronavírus-járvány alatti helytállásukért, addig Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere csütörtökön bejelentette, önkormányzatuk egyszeri pénzjutalmat biztosít.

Kedves Fehérváriak!

Immár több mint egy éve tart a járványhelyzet. Mindannyiunk életét érinti ez a rendkívüli időszak,...

Közzétette: Dr. Cser-Palkovics András – 2021. március 17., szerda

A politikus döntése nem meglepő, hiszen már a Magyar Hangnak adott interjújában is arról beszélt tavaly év végén: „A szociális dolgozókat szükséges lenne morális és egzisztenciális értelemben is jobban megbecsülni, pluszjuttatást adni nekik, mert fantasztikus munkát végeznek óriási felelősséggel, és még jó pár nehéz hónap van előttük”.

Most Cser-Palkovics arról írt, a szociális szektor fokozottan nehéz terhelés mellett végzi munkáját, és „bár mindannyian megkapták már a védőoltást, többségük már a másodikat is, a szellemi, fizikai teher a járvány méretei miatt aligha csökkent”. – Személyenként nettó 50 ezer forintot biztosítunk számukra (a részmunkaidős kollégák számára arányosan csökkentett összeggel), ami a járulékokkal együtt összességében 23 millió forintot tesz ki. A jutalmat a márciusi bérekkel együtt fizeti ki az önkormányzat. Példaértékű, ahogy a szociális intézményeinkben dolgozók helytállnak! – írta.