Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az oltások szervezésén csattant össze a kormányhivatal és a főváros

Szerző: | 2021. március 19., 20:45 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pengeváltásra került sor Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a főpolgármester és a nem fideszes fővárosi polgármesterek között. A kormányhivatal – háziorvosi bejelentésekre hivatkozva – azzal vádolja az általa baloldalinak minősített fővárosi önkormányzatokat, hogy nem biztosítanak munkatársakat az oltások megszervezéséhez. 

HIRDETÉS - AIP

Közleményük szerint „az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére.”

Majd azzal vádolja a „baloldali önkormányzatokat”, hogy „a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját,” ezzel is kiszolgálva a „baloldal oltásellenes politikáját”, és egyben megkérik az „önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat.”

A főpolgármester és a fővárosi polgármesterek közös közleményben reagáltak a vádakra. Ebben arról írnak, hogy „miközben Magyarországon naponta dőlnek meg a szomorú rekordok, miközben a népességarányos halálozások tekintetében Magyarország az egész világon a legrosszabbul teljesítő országok között van, aközben a magyar kormány és annak fővárosi kormányhivatala a védekezés, az emberséges és hatékony cselekvés helyett aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét.”

Emlékeztetnek, hogy az a kormányhivatal bírálja tevékenységüket, amely a koronavírus járvány kitörésekor „felesleges költségnek” minősítette a kórházból kikerülő idősek tesztelését, és amelyik az elmúlt egy évben mindössze egyetlen alkalommal volt képes összehívni a védekezést koordináló fővárosi védelmi bizottságot. Mint írják, ez a kormányhivatal most a „baloldali kerületeket” hazug módon vádoló közleményt jelentetett meg a koronavírus elleni védekezés céljait szolgáló honlapján.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a járvány elleni védekezés szempontjából nincsenek „baloldali” és fideszes kerületek, csakis olyan budapestiek, akik politikai lózungok helyett hatékony cselekvést érdemelnek, továbbá nincs ellenzéki oltás és kormánypárti oltás. Van viszont igény világos és átlátható oltási programra, illetve hatékony lebonyolításra. Kiemelik, ebben lenne komoly feladata a kormányhivatalnak, és nem az ostoba és hazug politikai propaganda terjesztésében.

Leszögezik, az önkormányzatok kapcsolatban vannak a háziorvosokkal, és minden, a jogszabályok szerinti segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Majd megemlítik, a fővárosi és a kerületi önkormányzatok képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék, illetve hogy eddigi kezdeményezéseikre legtöbbször politikai támadás volt a válasz. 

Végül felszólítják „a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy a hazug politikai propaganda helyett inkább tegye, ami a dolga: koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül. Ha erre nem képes, azonnal távozzon hivatalából!”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest Főváros Kormányhivatala, főpolgármester, oltás, oltási program


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest