Megbüntette a rendőrség a bicskei fideszes polgármestert az illegálisan szervezett rendezvénye miatt

Megbüntette a rendőrség a bicskei fideszes polgármestert az illegálisan szervezett rendezvénye miatt

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítette a rendőrség a Magyar Hang azon értesülését, miszerint a január 2-án a polgármester, Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) által a járványügyi szabályok ellenére Bicskén megrendezett évnyitó koncert és politikai évértékelő miatt indult eljárást lezárták, a felelősséget megállapították és bírságot szabtak ki.

A rendezvényre sok bicskei elfogadta a polgármester meghívását (erről korábban videót is közölt lapunk), hiszen akkor már hónapok óta tiltottak voltak a tömegrendezvények, és sokaknak hiányzott a közösségi élmény. A polgármesteri invitálás miatt pedig sokan azt gondolhatták, hogy egy, a szigorú szabályok ellenére is megtartható eseményen vesznek részt. A rendezvényre ingyen forralt borral csalogatták a város polgárait.

A rendezvény miatt öt eljárás is indult: egy közigazgatási hatósági eljárás és négy szabálysértési eljárás. Összesen négy személyt büntetett meg az eljárást lefolytató Székesfehérvári Rendőrkapitányság, egy személyt közigazgatási bírsággal, három személyt szabálysértési pénzbírsággal sújtott. „Az elmarasztalt személyek egyike Bicske város polgármestere.” - írta lapunknak küldött levelében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Kérdéseket küldtünk a rendőrség által elmarasztalt polgármesternek, Bálint Istvánnénak, aki február közepén azt ígérte lapunk munkatársának, hogy az eljárás lezárulta után nyilatkozni fog lapunknak, és választ kapunk a kérdéseinkre. Amint reagál a városvezető, közzétesszük azt.

Bálint Istvánné nem egy egyszerű vidéki városvezető, a Felcsút szomszédságában fekvő város, Bicske polgármestere egyben Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége, Kelemen Beatrix televíziócsatornáit üzemeltető cég igazgatóságának is a tagja, ott együtt dolgozik az elítélt adócsaló Hajdú Péter showman-producerrel. Bálintné korábban az Echo Tv igazgatóságának is tagja volt.