Több a koronavírusos beteg Győrben, mint amennyit megfelelően el tudnak látni

Több a koronavírusos beteg Győrben, mint amennyit megfelelően el tudnak látni

Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. december 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója szerint háromszázhatvan koronavírusos beteget tudnak megfelelően ellátni az általa vezetett intézményben, ezzel szemben szerdán már 371 koronavírusos fekvőbetegük volt. Közülük hatvanan szorultak lélegeztetésre.

A győri önkormányzati lapnak adott interjút az Úgytudjuk.hu szúrta ki. Jávor László arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején minden koronavírus-ellátásban résztvevő kórház vezetőjével beszélt, és azt kérdezte, hogy mennyi beteg ellátását tudják vállalni. Ő akkor 360 beteg megfelelő ellátását jelezte a miniszterelnöknek maximumként Győrben, de már szerdán 371 covidos fekvőbetegük volt. Jelenleg Győrben kilenc koronavírusos gyereket is ellátnak, heten Covid-osztályon, ketten intenzíven vannak

Arra a kérdésre, hogy dolgozik-e elegendő szakember a kórházban, az igazgató azt felelte: „óriási a nyomás rajtunk. A második hullám novemberi csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés. Ráadásul az oltások egy részét is a mi orvosaink adják be. Az egészségügyi átszervezés során az orvosok 98, a nővérek több mint 97 százaléka aláírta az új szerződést. Ez százalékosan jó arány, de minden egyes szakember nagyon hiányzik a rendszerből. A kórház szakembergárdája szinte emberfeletti erővel dolgozik a betegek megmentése, gyógyítása érdekében.”