Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ombudsmanhoz fordul Szél Bernadett a tanárok mielőbbi beoltása ügyében

Szerző: | 2021. március 20., 09:50 | Belföld

Szél Bernadett az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs ívek bemutatásán (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ombudsmanhoz fordulok a tanárok oltása ügyében – jelentette be Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Elmondta, sokat gondolkodott, hogy mit tudok tenni azon túl, hogy egyfolytában követeli ezt a teljesen logikus lépést — együtt a bölcsődei dolgozók oltásával. – (….) ahogy átnéztem a kapcsolódó nyilatkozatokat, szakmai anyagokat, azt látom, hogy ha e körben elmarad a sürgős és szervezett oltás, annak olyan súlyos esélyegyenlőségi következményei vannak, ami miatt több, mint indokolt az ombudsmanhoz fordulnom – indokolta.

HIRDETÉS - AIP

Az érvek közt többek közt azt sorolta fel, kutatások sora mutatta ki, hogy a távoktatás milyen egyenlőtlenségeket okozott az oktatáshoz való hozzáférésben, és hogy nőtt még nagyobbra a szakadék a különböző hátterű, anyagi helyzetű diákok között. „A felmérések egybehangzó következtetése szerint a többségében hátrányos helyzetű és roma gyerekeket oktató iskolákban, osztályokban a gyerekek harmada (!) kiesett a digitális oktatásból. Ennek tipikus oka volt, hogy a családnak nem volt internetelérése, vagy számítógépe, tanulásra alkalmas helyisége.” – Ebben a helyzetben az lett volna a logikus, ha a kormány — már csak az oktatási egyenlőtlenségek további növekedését megelőzendő — mielőbb beoltja a pedagógusokat, hogy újranyithassanak az iskolák. A középiskolásoknak ez már a harmadik féléve, amit digitális oktatás jellemez! Ha a pedagógusok nem kapnak sürgősen szervezetten oltást, akkor tovább halasztódik a jelenléti oktatás visszaállítása ezekben az iskolákban – írta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
HIRDETÉS - AIP

Címkék: digitális oktatás, oktatás, ombudsman, Szél Bernadett


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest