5-10 négyzetméterenként csupán egy vevő – ezeket javasolja az MKIK a kormánynak

5-10 négyzetméterenként csupán egy vevő – ezeket javasolja az MKIK a kormánynak

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j) és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (j2) a kamara gazdasági évnyitóján a budapesti New York Palace szállodában 2019. február 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményt adott ki a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) arról, milyen járványügyi intézkedéseket javasolnak a kormánynak az üzletekkel kapcsolatban. Ebben többek közt azt vetik fel, a védettségi kártyával rendelkező személyek vehessék igénybe a vendéglátó és turisztikai szolgáltatásokat – írja a Hvg.hu.

Az alábbiakat is javasolják:

– Az üzlethelyiségek esetében 5-10 négyzetméterenként csupán egy vevő tartózkodhat az üzletekben. A 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter juthat egy személyre,

– A bevásárlóközpontok, plázák esetében egyedi szabályozás kéne, de itt is szükséges a négyzetméter alapú korlátozások betartása,

– A higiéniás előírások betartása érdekében az üzletekbe és szolgálató helyekre történő belépést követően ellenőrzött módon kerüljön sor a kézfertőtlenítésre.

Hangsúlyozták: idősávot semmiképpen sem javasolnak az üzletekben. Arra is kitértek, hogy a fizikai kontaktussal járó szolgáltatási szektor esetében (pl. fodrász, kozmetikus, cipőjavító, ruhatisztító, varrónő, stb.) is legyen négyzetméter alapú szabályozás, ötvözve a kifejezetten betartandó járványügyi előírásokkal.

A miniszterelnök minap úgy fogalmazott, „amíg nincs minden olyan 65 év feletti beoltva, aki regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.