Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Már 500 önkéntes jelentkezett a kórházakba

Szerző: | 2021. március 24., 12:30 | Belföld

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház koronavírus idején (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már ötszáz egészségügyi szakon tanuló, illetve ilyen végzettségű önkéntes jelentkezett a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére az Országos Kórházi Főigazgatóság hétfőn indított akciójában – közölte a a kórházi főigazgatóság főigazgató-helyettese a köztévében. Takács Péter felidézte, hogy tavaly, az őszi második hullám idején már volt a mostanihoz hasonló akció, akkor több mint ezren jelentkeztek. Az idei eddigi adatokból kiindulva szerinte most a jelentkezők száma bőven meghaladhatja a múlt őszit.

HIRDETÉS - AIP

A szakember elmondása szerint a szakképzése szerinti területen mindenki hasznos tud lenni a koronavírus elleni küzdelemben, ezért is várják az orvosok mellett gyógyszerészek, diplomás ápolók és egészségügyi tanulók jelentkezését is. A rutinos egészségügyi munkatársak végzik majd a fertőzöttek intenzív kórházi ellátását, az akcióba jelentkezők az átvezényeltek feladatait veszik át, esetenként szakrendelésben, illetve oltópontokon folyó munkában segítenek.

A Országos Kórházi Főigazgatóság a jelentkezéseket továbbra is várja a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ oldalon.

Azonban nem csak szakképesítéssel rendelkező vagy pedig egészségügyi területen tanulókat várnak segíteni, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete ugyanis egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkezőknek szervez három-négy órás tréninget. Azt írták, hogy a covid-osztályokon – vagyis nem intenzív osztályokon – „ápolt betegek ellátását nagyban segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok”. Azzal indokolták, hogy szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés, kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A képzésről is hosszan írtak, úgy foglalták össze, hogy gyakorlatilag csupa olyan feladatra készítik fel a jelentkezőket, amit sokan otthon is végeznek hozzátartozóik ápolása során.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Országos Kórházi Főigazgatóság


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest