Gémesi György heti egy napra visszamegy önkéntes orvosnak

Gémesi György heti egy napra visszamegy önkéntes orvosnak

Fotó: Facebook/Gémesi György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gödöllő polgármestere bejelentette, hogy heti egy napra visszamegy önkéntes orvosnak, a kistarcsai kórház igazgatójánál jelentkezett – ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el a politikus.

Gémesi György elmondta, hogy polgármesterként folyamatosan terepen vannak, ők találkoznak közvetlenül az emberekkel, az oltásokat pedig nem lehet műhelyekben kalkulálni, hiszen a mindennapi élet másként működik.

A Magyar Önkormányzati Szövetség konzultált György István oltásért felelős államtitkárral, mondták, hogy 5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, fel is ajánlották a segítséget az adminisztrációhoz (50 ember oltásához 200 telefonhívást kell intézni). Kérték, hogy az ebben résztvevőket is oltsák be, hiszen ott vannak a frontvonalban az orvosok mellett, ez nem történt meg.

– A háziorvosok, szakorvosok megyei kórházakba való bevonásáról senki nem egyeztetett velük – közölte a gödöllői polgármester. – 5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, ha innen kiveszik őket, akkor ki fog oltani? – tette fel a kérdést Gémesi.

Gödöllő polgármestere kijelentette, hogy az a dolguk, hogy segítsenek. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy szerdán jelentkezett a kistarcsai kórház igazgatójánál heti egy önkéntes munkára, akár beteget is ápolna. Az igazgatótól azt az ígéretet kapta, hogy megnézni, hol talál neki helyet. 10 évet töltött el kórházban, valamit ért hozzá, ráadásul a fertőzésen is átesett és szeretne tisztességesen segíteni.