Felcsúti reptér-ügy: Meghazudtolta a miniszterelnöki biztost a fideszes polgármester

Felcsúti reptér-ügy: Meghazudtolta a miniszterelnöki biztost a fideszes polgármester

This is the end of a beautiful friendship. Németh Norbert, Szár polgármestere (b.) és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos Orbán Viktor évértékelőjén. Forrás: az országgyűlési képviselő Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szélsőségesen miniszterelnök és kormányellenes szennylapnak” (sic!) nevezte a Magyar Hangot a fideszes polgármester, mert megírtuk, amit a választókerület szintúgy fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos nyilatkozott lapunknak a Felcsút mellé tervezett repülőtérről.

Bár többször (először március 18-án, majd március 22-én) is elküldtük kérdéseinket Németh Norbertnek, a Felcsút melletti Szár község polgármesterének az általa vezetett település mellé tervezett repülőtér kapcsán, nem méltatta válaszra lapunkat és a Magyar Hang olvasóit. Miután szerdán beszámoltunk a Bodmér, Szár, Újbarok és Felcsút közé tervezett repülőtér tervéről és a szári polgárok is kérdésekkel bombázták a polgármestert, végül csütörtökön a közösségi oldalán tett közzé Németh Norbert egy hosszas írást, amelyben azt írja, mivel az országos médiában a Felcsút mellé tervezett reptér kapcsán „szándékosan rosszul feltett kérdésekre elképesztően rossz válaszok” születtek, ezért ő önmagának tesz fel eldöntendő – ahogy ő írja – „jó kérdéseket”, és azokat meg is válaszolja saját magának.

A faluvezető szerint „a szélsőségesen miniszterelnök és kormányellenes szennylapon”, a Magyar Hangon kívül senki nem akar zajos, forgalmas repteret a falu mellé. Ezzel Németh polgármester – akit a Fidesz színeiben választottak egyedüli indulóként 2019-ben a település első emberévé – a Fidesz térségbeli országgyűlési képviselőjét, Tessely Zoltánt hazudtolja meg. Tessely – aki a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is egyben – ugyanis nemcsak azt nyilatkozta lapunknak, hogy a repülőtér építéséről az ő gondozásában elkészült egy kormány-előterjesztés, hanem azt is elmondta, hogy a reptér ügyében érintett polgármesterekkel – így nyilván Németh Norbert szári polgármesterrel is – egyeztetést folytatott a repülőtér tervének elkészítse során.

Tessely Zoltán képviselő Németh Nobert polgármestert cáfoló levele:

Sőt, Tessely képviselő-miniszterelnöki biztos nem csak a Magyar Hangnak, hanem a Nemzeti Sportnak adott januári nyilatkozatában is beszélt már a repteret érintő előterjesztésről, kész tényként: „Endresz Györggyel és az óceánrepüléssel kapcsolatos célunk, hogy a földet érésük közelében, az emléküket méltó módon ápoló sportrepülőteret hozhassunk létre. Miniszterelnöki biztosként a kormányelőterjesztést nyolcvanszázalékosan munkatársaimmal előkészítettük.”

Tessely Zoltán képviselő Németh Nobert polgármestert cáfoló Nemzeti Sport-beli nyilatkozata:

A polgármester vélhetőleg azért minősítette nem létezőnek a Bodmér, Szár, Újbarok és Felcsút közé tervezett repülőtér ügyét, mert két, egymással ellentétes elvárás feszíti. Egyrészt, mivel a kormánypártok színeiben válaszották meg Szár első emberévé, ezért nem mondhat ellen a szintén fideszes országgyűlési képviselő- miniszterelnöki biztos által előkészített légikikötő tervének, másrészt a falu lakói valószínűleg a hátuk közepére sem kívánják a reptér-projektet, így ha azt szeretné, hogy a három év múlva esedékes önkormányzati választáson újraválasszák, akkor a település választópolgárainak is meg kell felelnie.

Közzéteszünk a polgármester saját maga által saját magának feltett kérdések közül párat, illetve a Magyar Hang által neki küldött kérdéseket. Olvasóikra bízzuk annak eldöntését, melyek a lényegre törőbbek.

Németh Norbert polgármester saját magának feltett kérdései*:
(*A helyesírási hibákat változatlanul hagytuk.)

  • A szélsőségesen miniszterelnök és kormányellenes szennylapon, a Magyar Hangon kívül akar-e bárki zajos, forgalmas repteret a falu mellé? A helyes válasz: nem.
  • Szóbeli beszélgetések, tervezések, ötletelés van-e? A helyes válasz: igen. Erről szóló nyilvános tájékoztatás volt, van-e? A helyes válasz: igen.
  • Épült-e bármilyen új reptér a tavalyi, pont ugyanilyen vádaskodó botrány után? A helyes válasz: nem. Idén épül-e reptér? A helyes válasz: nem. Helyette lesz-e újabb és újabb botránykavarás a témával? A helyes válasz: igen.
  • Valóban van betonozott reptér már 10 éve az emlékműtől kb. 300m-re? A helyes válasz: igen. Zavar-e bárkit is a meglévő reptér? A helyes válasz: nem.
  • Jelen van-e a faluban a mindent is ellenző ellenzék által hergelt, a magánéletét a facebookon élő, de egyébként a falunak semmi hasznot nem hozó helyi álfüggetlen aktivista? A helyes válasz: igen. Tájékoztatják-e ők a nagypolitika szereplőit és ezzel tényleges pártmunkát végezve kiszolgáltatják-e a falut az általuk mocskossá tett politikának? A helyes válasz: igen.
  • Endresz György és Magyar Sándor emléke fontos-e a falunak? Akarunk kapcsolódni hozzá? Akarjuk értékként kezelni és segíteni az üzenetüket: Igazságot Magyarországnak? A helyes válasz: igen.
  • A nemzetellenes baloldalt zavarja-e minden, ami Trianon elítélésével kapcsolatos, beleköt-e mindenbe, ami megkérdőjelezi ezt? A helyes válasz: igen. Felhasznál-e bármit, akár ezt is a miniszterelnök ellen? A helyes válasz: igen.
  • Endresz György személye, echte sváb származása, hősies katonaélete, pilóta teljesítménye azt érdemeli, hogy felhasználják egy politikai hecckampányra? A helyes válasz: nem. Illik-e Ő a mi sváb hagyományú falunk történetébe, keressünk kapcsolatot szülővárosával Erdélyben, nevezzünk el róla valamit itt helyben? A helyes válasz: igen.

A Magyar Hang pedig ezeket a kérdéseket küldte Szár polgármesterének, ám nem kaptunk egyikre sem választ:

  • Kikérték-e az Ön, Önök véleményét mint az egyik érintett település polgármesterét? Ha igen, akkor mikor, milyen formában és ki?
  • Mikorra valósulhat meg a repülőtér?
  • Mi az Ön véleménye mint az egyik érintett település polgármesterének a beruházásról? Szükség van-e rá?
  • Támogatja-e Ön a repülőtér létrehozását?
  • Készült-e a zajszennyezésről bármilyen felmérés, tanulmány?
  • Készült-e a reptér építése miatt, valamint a megnyitás után megnövekedő forgalom miatti terhelésről bármilyen felmérés, tanulmány?