Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: Eszelős, embertelen politika járvány idején kórház helyére irodaházat költöztetni

Szerző: | 2021. március 26., 12:44 | Belföld

A Menhely Alapítvány józsefvárosi éjjeli menedéke (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tomboló járvány idején a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester bejegyzése szerint az ok, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. Hozzáteszi, január óta a kormány három miniszterével is igyekeztek megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten a miniszterelnök figyelmét is felhívta rá, hogy a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.

Ez eszelős, embertelen politika! – vonja le a következtetést, majd így folytatja: „a fővárosi hajléktalan kórház működése nagymértékben járult hozzá, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont. Ennek a drámai harmadik hullámnak az idején ez az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását azzal, hogy a koronavírus által fertőzött hajléktalan emberek lábadozását segítik, utókezelését végzik a munkatársaink.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: hajléktalan, koronavírus, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő


Egyre többen tervezik a nyaralást

Egyre többen tervezik a nyaralást

A turisztikai ügynökség vezetője szerint ha „beindul” Európa, majd ősztől az Egyesült Államok, akkor „egy egészen értelmezhető, jó évet fogunk tudni közösen elkönyvelni”.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest