Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ellenzék: Orbán válságkezelése megbukott és kaotikus állapotokat eredményezett

Szerző: | 2021. március 27., 11:45 | Belföld

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány végre nyújtson konkrét pénzügyi segítséget a kilátástalan helyzetbe jutott családoknak, a megélhetés nélkül maradt munkavállalóknak, a bajba jutott magyar embereknek – követelik az ellenzéki összefogás pártjai szombati közös közleményükben.

HIRDETÉS - AIP

„A 2022-es kormányváltást követően ki fogjuk vizsgálni a kormány, és személyesen Orbán Viktor felelősségét az egészségügyi káosz, az 5500 egészségügyi dolgozó elüldözésének ügyében” – ígérték. Hozzátették, a kormányzati válságkezelés kudarca miatt az emberek valódi válaszokra és közös megoldásokra várnak, ezért az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy folytatják a tényfeltárást a COVID 2021 Vizsgálóbizottságban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A közös ellenzék szerint „Orbán Viktor válságkezelése nem csupán megbukott, de olyan kaotikus állapotokat eredményezett, amelyek a kormány által tönkretett magyar egészségügyet a mélybe taszították. Orbán és parlamenti papagájai számos nyilvánvaló mulasztást és ballépést igyekeztek elhárítani a járvány kiszámíthatatlanságára, Brüsszelre, Sorosra mutogatva.”

Hozzátették: azt senki és semmivel sem tudja megmagyarázni, miként lehet egy egészségügyi világjárvány kellős közepén egy önmagát korlátlan hatalommal felhatalmazó kormánynak olyan helyzetet teremteni, hogy az 5500 orvos és egészségügyi szakdolgozó pályaelhagyását eredményezze. Orbán a koronavírusos magyar emberek betegágya mellől üldözte el az őket segítő, gyógyító és ápoló embereket. Ez az ordító felelőtlenség nem szimpla kormányzati hiba, hanem – egészségügyi válsághelyzetben – a magyar nép ellen elkövetett bűntett! Ahogyan az is elképesztő, hogy a kormány éppen a pandémia kellős közepén rendeli el – az ígért csereingatlan nélkül – a Szabolcs utcai hajléktalankórház kiürítését, végső soron megszüntetését.

„Az Orbán-kormánynak minden felesleges dologra jutott ideje, csak éppen arra nem, hogy a járvány második, majd harmadik hulláma előtt megfelelően felkészítse a lakosságot és az egészségügyi rendszert. Három-négy hét késlekedéssel vezettek be minden, a járványt fékező intézkedést, aminek a tragikus következménye, hogy a vírus hatalmas előnyre tett szert a védekezéssel szemben. Feleségüktől és férjüktől örökre búcsúzó házastársak, édesanyjukat és édesapjukat gyászoló gyermekek, nagyszüleiket elvesztő unokák itták meg a levét a kormány felelőtlen döntéseinek, s végül maradtak a legnehezebb időkben kormányzati segítség nélkül” – írták.

Munkavállalók százezrei, munkahelyeket jelentő vállalkozások tízezrei, magukra maradt magyar emberek milliói nem kaptak semmilyen konkrét pénzügyi segítséget a kormánytól, csak a köztévében pufogtatott lózungokat, milliárdokba kerülő óriásplakátokat és persze a tízéves hazug ígéretet, hogy „senkit sem hagyunk az út szélén”. Miközben orvosok és ápolók ezrei búcsúztak el hivatásuktól, addig az Orbán-família és a fideszes uraságok a magyar emberek kiszolgáltatottságát kihasználva ezermilliárdokkal tömték tele a saját zsebeiket. A gőgös cinizmus netovábbja, hogy Orbán strómanjai luxusrepülővel repkedtek egzotikus szigetekre és országokba nyaralni, shoppingolni, titkos és messziről bűzlő üzleti ügyleteiket intézgetni, nem törődve azzal, hogy magyar családok százezrei vannak bezárva, s kerültek óriási bajba – tették hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, koronavírus, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest