Gulyás Gergely: Ellenzéki pártnak képzeli magát a PDSZ

Gulyás Gergely: Ellenzéki pártnak képzeli magát a PDSZ

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-bejegyzésben ment neki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető emlékeztet arra, hogy február végén a PDSZ levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány pedig egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott.

Majd a kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától. A már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19-én nyitnak az iskolák – írja a miniszter. Mint megjegyzi, „joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett. Ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek.”

Azt sem mulasztja el megjegyezni, hogy sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A kormány azonban elismerte, hogy a jövő nemzedékek oktatása és nevelés kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat. Ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése.

Ám „a szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni” – háborog a politikus. Szerinte ez ékes bizonyítéka annak, hogy PDSZ-nek az iskolai oktatás és az általuk képviselt tanárok másodlagosak. – Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés –szögezi le. Amit egyszerre felelőtlennek és sajnálatosnak tart.