Karácsony: A művészek többsége bevétel nélkül várja, hogy véget érjen a járvány

Karácsony: A művészek többsége bevétel nélkül várja, hogy véget érjen a járvány

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a 2021. január elsejei videójában (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokak életminőségét rontja, hogy nem járhatnak színházba előadásokat nézni a járvány alatt – írta a főpolgármester szombaton a színházi világnapon a Facebookon, kérve, hogy aki képes, segítse a nehéz helyzetbe került színházakat, művészeket.

Karácsony Gergely bejegyzésében emlékeztetett, néhány hónapot leszámítva már több mint egy éve zárva vannak a színházak. „Nézőként is fájdalmas mindezt nélkülöznünk, de mindezt színházi emberként elszenvedni, sokkal nehezebb” – fogalmazott a főpolgármester.

Mint hozzátette, a művészek többsége bevétel nélkül várja, hogy véget érjen a járvány, miközben nem számíthatnak érdemi kormányzati segítségre.

– Arra biztatok mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy amíg nem foglalhatjuk el helyünket újra a nézőtéren, támogassa a színházakat és a művészeket ahogyan tudja – szólított fel Karácsony Gergely, hozzátéve, például úgy lehet segíteni, hogy az emberek online előadásokra váltanak jegyet.