Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

19 szervezet követel oltást a szociális ágazat számára

Szerző: | 2021. március 29., 13:38 | Belföld

Katona Eszter orvos beolt egy idős nőt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag második adagjával a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egyik oltópontján 2021. március 13-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Követeljük, hogy sürgősen tegyék elérhetővé a Covid-19 elleni védőoltást minden szociális ágazati dolgozó és szociális ellátásban részesülő ügyfél számára” – írja nyílt levelében az Esély Labor Egyesület, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD). Levelükhöz további 16 szervezet csatlakozott. 

HIRDETÉS - AIP

Az aláírók nehezményezik, hogy bár a szociális intézmények dolgozói fokozottan veszélyeztetettek, csak a bentlakásos intézmények egy részében biztosították eddig az oltást. A szociális és gyermekvédelmi alapellátás és a gyermekvédelmi szakellátás dolgozói néhány kivételtől eltekintve kimaradtak. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A levélben felhívják a figyelmet, hogy az oltási terv külön kitér a szociális ellátásban részesülőkre és az ott dolgozókra, a jogszabály szerint viszont nem csak a bentlakásos intézmények minősülnek szociális intézménynek, hanem a nappali ellátást biztosító, önkormányzati, civil szervezet által fenntartott vagy privát fenntartású intézmények is.

Az érntett szervezetek nehezményezik, hogy bár a szociális intézmények dolgozói fokozottan veszélyeztetettek, csak a bentlakásos intézmények egy részében biztosították eddig az oltást. A szociális és gyermekvédelmi alapellátás és a gyermekvédelmi szakellátás dolgozói néhány kivételtől eltekintve kimaradtak. 

„A szociális dolgozók jelentős része munkáját úgy végzi, hogy e pillanatban, a 3. hullám csúcsán sincs beoltva, ezért nap mint nap kockáztatja ügyfelei, családtagjai és saját egészségét, életét is. Ez a helyzet a szociális területen dolgozók és ügyfeleik körében is gyakorlatilag humanitárius katasztrófával fenyeget.”  – írják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, koronavírus-oltás, szociális ellátás


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest