Orbán Viktor üzent a pedagógusoknak

Orbán Viktor üzent a pedagógusoknak

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolák biztonságos újraindításához be kell oltsuk a pedagógusokat. Kérjük, regisztráljanak – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán hétfő reggel.

Rövid videót is közzétett, ebben arról beszélt, hogy azt kéri, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak a pedagógusok, hogy „minél hamarabb újranyithassuk az iskolákat és az óvodákat”. Az oltás jól halad, jó esélyünk van rá, hogy hétfőn elérjük a kétmilliós oltásszámot – mondta.

Virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a koronavírussal szembeni küzdelmet, orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést – mondta.

Szombaton is vasárnap 49 716 első oltást adtak be összesen, hétfő reggel 1 920 347-nél állt a számláló. Pénteken az eddigi átlagnál több, 67 098 ember kapta meg az első oltását. Közben az elhunytak száma ma reggelre átlépte a húszezret.