Uniós pénzből épült „szabadidőpark” a szabadidőpark mellé

Uniós pénzből épült „szabadidőpark” a szabadidőpark mellé

Hadházy Ákos Királyszentistvánon (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Királyszentistvánon összesen 7,3 millió forintért alakítottak ki szabadidőparkot, amely néhány fedett asztalból, lámpából és növényből áll, és egy úgynevezett Kneipp-taposóból, amely elvileg egy vízmedencét jelentene, de medence nem készült erről számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos rendszeresen mutat be olyan Magyarországon megvalósult európai uniós beruházásokat, amelyek ránézésre is felvetnek kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy nincsenek-e a projektek nagyságrendekkel túlárazva.

Ilyen, a képviselő szerint döbbenetes beruházás Királyszentistvánon „szabadidőparkként”megvalósult fejlesztés, amelynek teljes költsége 7,3 millió forint volt, és ebből 3 millió forintot a falunak kellett állnia. Hadházy Ákos videón is bemutatta a beruházást.

„A szabadidőpark az alábbiakból áll:

- 4 db fedett rönk bútor, egy asztalba vésett sakktáblával
- kb. egy négyzetméternyi kavics
- kb. 30 nm térkő
- két kuka
- két pad
- két napelemes lámpaoszlop
- kb. 50 leszúrt cserje”

 – ismertette Hadházy Ákos, aki szerint a beruházást még szürreálisabbá teszi, hogy tőle néhány száz méterre van a falunak egy Szent István Park nevű szabadidőparkja, „ami már annak is néz ki”, vagyis szabadidőparknak.

A képviselő arról is írt: az egy négyzetméteres kaviccsal leszórt területről az önkormányzat jegyzőkönyve segítségével az derült ki, hogy Kneipp-taposónak szánták. Hadházy emlékeztetett: a Kneipp-taposó nem egy „szárazföldi” létesítmény, ahhoz egy medencére is szükség lett volna.