Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony a járványhelyzet végéig nem adná vissza a hajléktalankórházat

Szerző: | 2021. március 30., 16:47 | Belföld

A hajléktalankórház ápoltjai. Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben fordult Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszterhez a fővárosi, Szabolcs utcai hajléktalankórház ügyében. Mint arról beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) felmondta a kórház bérleti szerződését.

HIRDETÉS - AIP

Mindenesetre a főpolgármester már a miniszternek írt levél elején leszögezte: a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad – legalábbis a járványhelyzet lecsengéséig feltétlenül. Egy másik kiskaput is nyitva hagyva hozzátette: vagy pedig addig el nem költözik, amíg a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett.

Mint írta, a fővárosi önkormányzat továbbra is a járvány elleni védekezést, a legkiszolgáltatottabb emberek ellátását, a budapesti kórházi kapacitások megóvását tekinti elsődlegesnek, és „nem kíván asszisztálni ingatlanpanamán nyerészkedő oligarchák gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez”.

Felidézte: több alkalommal kifejtette Mager Andreának és a kormány más tagjainak, hogy súlyosan aggályosnak tartja az MNV döntését a bérleti szerződés felmondásáról.

Karácsony szerint ez az a pillanat, amikor „Önöknek is el kell dönteniük, hogy a legkiszolgáltatottabb, beteg emberek érdekeit nézik, avagy ismét a kiváltságos kevesek további gazdagodását szolgálják.” Hozzátette, bízik benne, hogy az ügyben tanúsított kormányzati álláspont ellenére az együttműködés és az együttérzés jegyében sikerül rendezni a kialakult helyzetet, és a hajléktalankórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találnak a járványveszély elmúltával.

Eközben az MNV értetlenül áll a főpolgármester felháborodása előtt, mivel a fővárosi önkormányzatot előzetesen értesítették arról, hogy a Szabolcs utcai kórház bérleti jogviszonya meg fog szűnni.

A hajléktalan emberek ellátásáért létrejött kórház épületébe egyébként az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet költöztetnék, hogy az intézet jelenlegi, értékes épületét vélhetően később piacra dobják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: főpolgármester, hajléktalan, hajléktalankórház, Karácsony Gergely, koronavírus-járvány, levél


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest