Koronavírus: 274 halott volt az elmúlt 24 órában

Koronavírus: 274 halott volt az elmúlt 24 órában

Védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 274 koronavírushoz köthető halálesetek száma, míg 4609 új fertőzést regisztráltak az egészségügyi szervek – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlapon. A keddi tájékoztatás érdekessége, hogy korábbi napokkal ellentétben nem reggel 9 óra táján, hanem 12 óra 11 perckor jöttek ki az adatok. E szerint az elhunytak száma eggyel kevesebb, mint az eddigi legtöbbnek számító napon: március 25-én 275-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben.

A Koronavirus.gov.hu beszámolója szerint az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. Ahogy Müller Cecília is jelezte, egyre többen kerülnek kórházba, az elmúlt 24 órában 264 fővel 12 553-ra nőtt az ápoltak száma, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. Ez mindkét esetben az eddigi legmagasabb szám. A közölt adatok szerint 222 334 főre emelkedett az aktív fertőzöttek száma. A járvány kezdete óta összesen 645 733 fertőzöttet regisztráltak, a gyógyultak száma 402 964-re emelkedett.

– A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7 százalékot szemben a 10,6 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Ezen a héten elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai dolgozók kampányszerű oltása is. Ma újabb szállítmányok érkeznek a Pfizer és a Szputnyik vakcinákból – írták a keddi tájékoztatóban.