Kovács László felesége kéri, tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogaikat

Kovács László felesége kéri, tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogaikat

Kovács László (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP alapítója, Kovács László családja azt kéri, hogy a sajtó tartsa tiszteletben a magánélethez fűződő jogaikat. Kovácsné Lucza Mónika, az egykori külügyminiszter felesége szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az egyes médiumokban szerdán megjelent hírekre válaszként „családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek”.

Hozzátette, hogy a férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban vannak vele. – Sem most, sem a jövőben nem kívánunk semmilyen formában nyilatkozni a sajtónak, ezért kérem, hogy ne keressenek, ne zaklassák se a férjemet, se családunk tagjait. Különös tekintettel kiskorú gyermekünkre, akit szeretnék megóvni a szenzációhajhász cikkektől, írásoktól, beszámolóktól – hangsúlyozta Kovácsné Lucza Mónika. Hozzátette: minden esetben megteszik a jogi lépéseket, ha bármelyik médium megsérti az alapvető emberi jogaikat.

Kovács Lászlóról szerdán derült ki, egy fővárosi idősek otthonában lakik.