Szerb fegyvercsempészekkel szemben emeltek vádat Szegeden

Szerb fegyvercsempészekkel szemben emeltek vádat Szegeden

Rendőrök a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emeltek két szerb férfival szemben, mert 29 lőfegyvert próbáltak meg Magyarországra csempészni 2019 őszén – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfiakat társtetteségben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják.

A két férfi 2019. október 13-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy szerb gépkocsi sofőrjeként és utasaként. A vádirat szerint az őket ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt ideges viselkedésük, és a gépjármű tanksapkája is ütögetésre rendellenes hangot adott, ezért másodlagos vizsgálatot rendelt el.

Az autó üzemanyagtartályában két géppisztolyt, 27 pisztolyt, 31 tárat, tíz hangtompítót és csaknem hatszáz töltényt találtak vákuumcsomagolásba rejtve. A lőfegyverek és tartozékaik jugoszláv, olasz, magyar, spanyol, csehszlovák gyártmányúak, de volt köztük brazil is. „A szakértői vélemény szerint egyet kivéve valamennyi lőfegyver működőképes és emberi élet kioltására alkalmas, tartásukra a vádlottak nem rendelkeztek engedéllyel” – tudatta a csoportvezető ügyész.