Nem árulják el Hadházynak, hol ellenőrzik a repülőtéren a magángéppel érkezőket

Nem árulják el Hadházynak, hol ellenőrzik a repülőtéren a magángéppel érkezőket

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem tudni, hol ellenőrzik a Liszt Ferenc Repülőtéren azokat, akik oda magángéppel érkeznek. Hadházy Ákos intézett ennek kapcsán írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszterhez, arról érdeklődve, az érintettek pontosan hol esnek át útlevél- és vámellenőrzésen.

A GAT-terminálnál a HVG.hu is várta még az oda érkező NER-utasokat, akiknek kilétéről az elmúlt hetekben csak találgatni lehetett, elhangzott egy jeles kormányközeli milliárdos neve is. A felvételeken az látszott, hogy a gépről leszálló utasokat felvette egy kisbusz, majd el is hajtottak. Emiatt is tette fel a független képviselő a kérdést: hol ellenőrizték így az útlevelüket?

Pintér nevében a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly válaszolt, kifejezetten semmitmondóan: „Az ellenőrzés végrehajtása a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.” Továbbra sem tudni tehát, a NER-magángép utasainak hol és milyen ellenőrzésen kellett átesniük.