Kunetz Zsombor: Profin is lehetne szervezni az oltást, itt a példa

Kunetz Zsombor: Profin is lehetne szervezni az oltást, itt a példa

Kunetz Zsombor (Fotó: Kunetz Zsombor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mától Budapesten a szakrendelők is beszállnak az oltások beadásába. Azzal, amennyiben ez nemcsak az ünnepnapokra igaz, hanem hétköznapokra is így marad, akkor a megmaradt betegellátást is sikerül szétverni – hívta fel a figyelmet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán szombaton.

Mint írta, ez azzal fog járni, hogy a betegek nem tudnak kihez fordulni, hova menni, végül a sürgősségi osztályon fognak kikötni, teljesen blokkolva a kórházi ellátást is.

Szerinte „ennél eredményesebben nem is igazán lehet rombolni, mintha egy ördögi terv mentén tudatosan történne. Pedig, tényleg profin meg lehetne ezt csinálni.”

És hogy hogy? Német példát hozott. 54 főből áll a csapat, 18 fő dolgozik egy négyórás váltásban, egy nap 450 főt is beoltanak 12 óra alatt, annak ellenére, hogy a normájuk 3 perc/páciens. „Stadionokban, sportközpontokban kialakított egyirányú rendszerük van. A páciens egy útvonalon megy végig, az első állomáson 3 kabinban 2-2 adminisztratív fő regisztrál, majd a következő 3 kabinban orvosi döntés születik, minden orvos mellett 1-1 adminisztrátor, aztán következik 2 kabin, ahol magát az oltást kapják, kabinonként egy nővér és egy adminisztrátor, végül a 15 perces biztonsági váró következik, és további két fő a kiléptetéshez. Így is lehetne, gyorsan, hatékonyan, kímélve az egészségügyet, hiszen rengeteg munkanélküli szívesen vállalna ilyen helyen adminisztratív tevékenységet. De persze kormányunknak mindig van egy jobb ötlete.”

Előző napi bejegyzésében írt arról, hogy a háziorvosok sem tudnak a gyógyítással foglalkozni. Mint fogalmazott, a „háziorvosok és az ott dolgozó szakdolgozók a tekintetes kormányhivatal adminisztratív eszközei, azt a feladatot is elvégzik, amit a kormányhivatalnak, vagy az azt irányító csinyovnyikoknak kellene. Például kiértesíteni a betegeket.”

Ha pedig valami hiba csúszik a tervekbe, akkor ők kérhetnek bocsánatot a betegektől, mint pénteken is. Kunetz Zsombor több háziorvostól is úgy értesült, hogy „100 oltásra kiértesített betegből, csak 40 beteget tudnak küldeni az oltópontokra, mert a kormányhivatal ezt is elrontotta”. „Egy csomó budapesti háziorvos éppen most kezdheti magyarázni a páciensek egy részének, hogy bocs mégsem lesz beoltva.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.