Márki-Zay Pétert okolják egy nő haláláért

Márki-Zay Pétert okolják egy nő haláláért

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az aljasságnak nincs határa. Egészen döbbenetes aljasságot találtam Lázár hírportálján: a Rákosi-korszak népi levelezői színvonalán egy névtelen vásárhelyi a kórházban koronavírusban állítólag elhunyt édesanyja haláláért is engem okol – közölte Facebook oldalán vasárnap délután Márki-Zay Péter.

Hódmezővásárhely polgármestere egy olyan levélre utalt, amely a Promenád elnevezésű internetes oldalon jelent meg, „egy szavazó” aláírásával. A névtelen író ebben azt fejtette ki, hogy édesanyja katolikus volt, „és mint ilyen nagyon szívébe zárta a kereszténységét az elején úton útfélen hirdető Márki-Zay Pétert”. Szerinte a politikus elbizonytalanította az embereket a kórházi állapotok és az oltás kapcsán, édesanyja pedig nem oltatta be magát, megfertőződött és az életét veszítette.

Márki-Zay Péter a levélben írottakat határozottan visszautasította és mint Lázár Jánosnak címezve írta, „ha az Önök fiktív levelezőjének édesanyja követte volna a vasárnapi bejelentkezéseimben elhangzottakat, már régen beoltatta volna magát – ha egyáltalán létezett volna”. A polgármester egyúttal kifejezetten a fideszes exminisztertől kérte, mutassa be, mikor beszélt le bárkit az oltásról vagy mikor nevezte a kórházat „halálgyárnak”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.