Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elmaradt terézvárosi oltások: egy háziorvos hibázott

Szerző: | 2021. április 05., 11:34 | Belföld

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendõk oltáshoz elõkészítve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy háziorvos hibájára vezethető vissza, hogy többen is hiába érkeztek szombaton egy terézvárosi oltópontra, a vakcinát nem kapták meg. Lapunk vasárnap számolt be a történtekről és bár hiába küldtük kérdéseinket az operatív törzshöz, a választ már nem mi kaptuk, hanem az állami hírügynökség. A központi tájékoztatással szemben a helyi illetékes közben elnézést kért a történtekért.

HIRDETÉS - AIP

A Magyar Hang számolt be róla, hogy szombaton délután a VI. kerületi Csengery utcai oltópontra többeket úgy hívtak oltásra, hogy a megadott időpontban az intézmény már zárva volt. Voltak olyanok is, akik vidékről érkeztek a fővárosba, hogy megkapják a vakcinát.

Lapunk Facebook oldalán az érintett intézmény vezetője elnézést kért. – Mélységesen sajnálom és itt is elnézést kérek kollégám nevében is azoktól, akik másfél-két órával az oltópontunk hivatalos bezárása után érkeztek, amikor már a munkatársaim is elmentek és a vakcina is elfogyott – írta Czermann Imre. Mint közölte, már kiderült, hogy a 25 háziorvos közül az egyik tévedésből a kedd délutánra előjegyzett betegeit rossz időpontra küldte az oltópontra. Ismét elnézést kért, jelezve, hogy várják az érintetteket a hivatalos listán szereplő időben, kedden délután.

Ezzel szemben a koronavírus sajtóközpont már egészen más hangnemben reagált, szó sem volt bocsánatkérésről, sőt, jött a sokat látott álhírezés. Habár kérdéseinket mi is elküldtük az operatív törzsnek, a válasz az állami hírügynökségen, vagyis az MTI-n keresztül érkezett. Egyből azzal kezdték, hogy a „több portálon megjelent álhírrel ellentétben a szombati oltónapon nem zárt be korábban a terézvárosi szakrendelő, hanem a háziorvos véletlenül rossz napra, vasárnapra küldte be az oltandók egy részét”. Majd a sajtót kérték a hiteles tájékoztatásra és kifejtették, hogy „a magyar oltási tempó egyértelműen továbbra is kiemelkedő”. Azokhoz semmilyen formában nem szóltak, akik a véletlen hiba miatt feleslegesen utaztak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Terézváros


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest