Még annál is hamarabb kezdődhet a nyitás, mint gondoltuk

Még annál is hamarabb kezdődhet a nyitás, mint gondoltuk

A budapesti Szent Imre Kórház oltópontja 2021. április 1-jén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legkésőbb szerda délelőtt meglesz a 2,5 millió beoltott Magyarországon. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleménye szerint az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót.

Mint írták, Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

  • a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul,
  • az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva, négyzetméter alapú szabályok mentén: átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben,
  • kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. 

A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása miatt mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra – tették hozzá.

Mint megírtuk, már többen számolgatták a húsvéti ünnepek alatt felpörgött oltási kampány alapján, hogy a vártnál hamarabb meglesz a 2,5 milliomodik oltás, amelyhez köti a kormány a fokozatos nyitás elindítását. A Portfólió péntekre, a Telex csütörtökre tette a nyitás bűvös napját.