Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

EMA-szakértő: van kapcsolat az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között

Szerző: | 2021. április 06., 12:42 | Belföld

Zsákai Zsolt háziorvos az oxfordi AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját készíti elő kaposvári rendelőjében 2021. március 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezető tisztviselője szerint kapcsolat van az AstraZeneca koronavírus elleni oltása és a vérrögképződés között – írta az AFP, amit a HVG.hu vett észre.

HIRDETÉS - AIP

Marco Cavaleri az olasz Il Messaggero lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: a véleménye szerint már kimondható, hogy a nagyon ritka trombózisos esetek „kapcsolatban vannak a vakcinával”, de még nem tudják, pontosan mi okozza a reakciót. Megjegyezte: tény, hogy főleg fiatal beoltottak között magasabb az agyi trombózis esetszáma, mint várnák.

Cavaleri arra is utalt, hogy az EMA a következő órákban meg fogja erősíteni, hogy van kapcsolat a vakcina és a vérrögképződés között.

Legutóbb a brit hatóságok számoltak be arról: 18 millió AstraZeneca-oltásból 7 halállal végződő esetet vizsgálnak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: AstraZeneca, koronavírus, Marco Cavaleri, vérrög, vérrögképződés


Az EU segíteni fog a kulturális ágazatnak

Az EU segíteni fog a kulturális ágazatnak

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament a tagállamokkal együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy válság által sújtotta szektorok – így a kulturális ágazatok: például színházak, fesztiválok, zeneművészeti előadók, cirkuszok – a lehető leggyorsabban talpra állhassanak a járvány után.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest