Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor: Szerdán nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

Szerző: | 2021. április 06., 17:15 | Belföld

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, 2,5 millió honfitársunk beoltva – ezzel kezdte a Facebookon közzétett videóját kedden délután Orbán Viktor. Mint mondta, egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. – A vírus háborút indított ellenünk és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – közölte, hozzátéve, hogy egy hónap alatt két és félszeresére emeltük a beoltottak számát.

HIRDETÉS - AIP

Ezért – mint mondta – holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek, a miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy ezeket tartsák be.

A kormányfő beszélt arról is, hogy az oltást folytatják „hasonló tempóban”. Megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, az embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

– Magyarország lehet, Magyarország lesz az az ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek – közölte Orbán Viktor, azzal zárva a rövid bejelentését, hogy „nekünk minden élet számít”.

Az alig több mint egyetlen perces videóban a miniszterelnök túl sok részletet nem árult el. Habár korábban azt mondta, hogy az üzletek nyitásával együtt négyzetméteralapú létszámkorlátot is bevezetnek majd, erről most nem esett szó. Ahogy arról sem, hogy – amint azt korábban már ugyancsak említették –, az üzletek tovább tarthatnak-e nyitva a jelenlegi 7 óránál és kitolják-e a kijárási tilalom kezdetét a mostani 8 óráról egy későbbi időpontra.

A bejelentést követően a kormány Facebook-oldalán megjelent egy részletesebb magyarázat is a korlátozásokban bekövetkező változásokról. A fokozatos újraindítás most életbe lépő pontjai a következők:

  • a kijárási tilalom este 10 és reggel 5 óra között tart
  • az üzletek reggel 5 és este 9:30 között lehetnek nyitva
  • a boltokban 10 négyzetméterenként egy vevő lehet átlagosan
  • a szolgáltatók újra szolgáltathatnak.

Viszont, ami nem változik:

  • a vendéglátóhelyek nem fogadhatnak ott fogyasztó vendégeket
  • a szállodák sem fogadhatnak vendégeket
HIRDETÉS - AIP

Címkék: korlátozások, koronavírus, Orbán Viktor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest