Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Baranyi Krisztina: Ferencváros biztosan nem adja el a tulajdonában lévő területet a kínai egyetem építéséhez

Szerző: | 2021. április 07., 20:50 | Belföld

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tájékoztatást kért a kormánytól Baranyi Krisztina Ferencvárosi polgármester annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint nem a korábban beígért felsőoktatási hallgatók számára építendő diákvárost hoznák létre a kerületben, hanem a kínai Fudan Egyetemnek adnák a területet – derült ki az RTL klub híradójából.

HIRDETÉS - AIP

A kerületvezető azt is kijelentette: az önkormányzat nem adja el az ehhez szükséges területet. Baranyi a 8-10 ezer hallgató számára építendő diákváros mellett hozta fel érvként, hogy az albérletpiac árait is lejjebb szoríthatná. A riportban elhangzott az is, az említett terület csak részben Ferencvárosé, 80-85 százalékban magántulajdonban van.

A kormány egyébként az RTL megkeresésére azt mondta: a világ egyik legjobb egyeteme érkezik Magyarországra, amely magyar és magyar-kínai kettős diplomát adhat ki, hazánk pedig regionális tudásközponttá válhat.

A Direkt36 kedden számolt be róla: a magyar kormány egy kínai állami óriásvállalattal szeretné megvalósítani a Fudan budapesti kampuszának építését. Egy kormányzati dokumentum szerint az 540 milliárd forintra becsült építkezésből 100 milliárdot a magyar állam állna, viszont mintegy 450 milliárdot Kína hitelezne.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Baranyi Krisztina, diákváros, Ferencváros, Fudan Egyetem


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest