Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Negyedmillió Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Szerző: | 2021. április 07., 12:11 | Belföld

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendõk oltáshoz elõkészítve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról korábban a napi koronavírus-statisztikákról szóló cikkében a Koronavirus.gov.hu kormányzati honlap is tájékoztatott, újabb adag Pfizer-BioNTech vakcinaszállítmány érkezett szerdán Magyarországra. – Pontosan negyedmillió oltóanyag érkezett meg – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, ez csaknem 50 százalékos mennyiség növekedés a március utolsó hetében beérkezett mennyiséghez viszonyítva. Összegzőjük szerint ez már a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot.

– Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát – csak áprilisban közel 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba – jegyzi meg cikkében a Portfolio.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koro, koronavírus-járvány, koronavírus-vakcina, Magyarország, Pfizer–BioNTech, szállítmányozás, vakcina


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest